Χρήσιμες οδηγίες για τους χρήστες drone

Drone safety

Η αγορά των πολυκοπτέρων-drones αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, οι πωλήσεις έχουν αυξητική τάση, στην χώρα μας έχουν αρχίσει και χρησιμοποιούνται σε αρκετούς τομείς, ενώ πωλούνται σχεδόν από όλες τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών, ακόμα και μέσω διαδικτύου ωστόσο καλό θα ήταν πριν προχωρήσετε στην αγορά drone να λάβετε υπόψιν σας την πιθανότητα η μελλοντική νομοθεσία να περιορίσει το τρόπο που σκεφτόσασταν να χρησιμοποιήσετε το drone σας, φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι τώρα μπορείτε να πετάτε το drone σας όπου και όπως θέλετε.

Στη χώρα μας δεν είναι ακόμα έτοιμο (μέχρι σήμερα) το νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο για τους κανόνες πτήσεις και ασφάλειας των πολυκοπτέρων-drones αλλά προετοιμάζεται από την ΥΠΑ, σίγουρα δεν θα απέχει πολύ από αυτά που ήδη εφαρμόζονται και ισχύουν σε λοιπές ευρωπαϊκές χώρες σχετικά με τους κανόνες των πολυκοπτέρων-drones.

Σε αναμονή λοιπόν των κανονισμών που θα προβλέπουν την ασφαλή χρήση και λειτουργία καλό είναι κάτοχοι και χειριστές να τηρούν κάποιους βασικούς κανόνες για να μπορούμε να χαιρόμαστε υπεύθυνα και με ασφάλεια τα πολυκόπτερα-drone μας.

Η εξέλιξη που έχουν τα drones-πολυκόπτερα σε συνάρτηση με την ορθή τους χρήση μπορούν να προσφέρουν πολλά στη σύγχρονη κοινωνία, ήδη εφαρμογές εμφανίζονται στην αγροτική παραγωγή, στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο, αλλά και σε εναέριες υπηρεσίες όπως η επιθεώρηση δικτύων (ηλεκτρισμού, αερίου και σιδηροδρόμου), ενώ τα drones θα ενταχθούν τόσο στις μεταφορές, στην εφοδιαστική αλυσίδα και άλλες προχωρημένες επαγγελματικές χρήσεις.

Ας προσπαθήσουμε όλοι να μην δίνουμε δικαιώματα για αρνητικά σχόλια και ειδήσεις που δεν αρμόζουν στο αντικείμενό μας τηρώντας κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας.

Γι’ αυτό το λόγο έφτιαξα δύο infographics με οδηγίες προς παλιούς αλλά και νέους υποψήφιους αγοραστές-χειριστές drones για την ορθή χρήση τους.

Drone safe flight Data

Safety-drone-tips

Giannis
Προηγούμενο Άρθρο

Πότε θα έρθει και με ποιες αλλαγές το νέο Inspire απο την DJI

Επόμενο Άρθρο

Drones και ασφάλιση τι πρέπει να γνωρίζετε

You might be interested in …

Ασφάλιση drone

Drones και ασφάλιση τι πρέπει να γνωρίζετε

του Γιώργου Κουτίνα (Εμπειρογνώμων Ασφαλίσεων, Διευθύνων Σύμβουλος της «ΚΟΥΤΙΝΑΣ ΑΕ» – Insurance Brokers, Ανταποκριτές Lloyd’s) Πρόκειται για εξελιγμένα συστήματα του χώρου της αεροναυτικής και των τεχνολογικών εφαρμογών, γνωστά ως Drones, που αρχίζουν να γίνονται “της […]

Αγρότης στην Γαλλία αντιμετωπίζει τον παγετό με Drone

Ένας αγρότης από την περιοχή Corrèze αποφάσισε να σχεδιάσει ένα drone για την καταπολέμηση του πάγου, η ιδέα του βασίζεται στην ανάμειξη του ατμοσφαιρικού αέρα και του θερμού αέρα που παράγεται από τους έλικες του […]

1 Σχόλιο

  1. Εξαιρετικά ενδιαφέρον και χρήσιμο άρθρο. Γιατί, θα πρέπει να γίνει κατανοητό, από όλους όσους επαγγελματικά ή / και ερασιεχνικά ασχολούνται με τα drones, πως τόσο η όποια τρέχουσα νομοθεσία αλλά και η εξειδεικευμένη που σύντομα αναμένεται να προκύψει θα έχει ως βασικό γνώμονα την “ασφάλεια πτήσεων”, με τη δέουσα επιμέλεια στην εφαρμογή της νομοθεσίας και των σχετικών πρακτικών κανόνων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.