Mavic Air παρουσίαση (review) του μικρού πανίσχυρου drone της DJI

Παρέλαβα και εγώ το νέο drone της DJI Mavic Air, με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά το Mavic Air είναι ένας συνδυασμός Spark και Mavic Pro και για να είναι πιο ακριβής θα έλεγα ότι πρόκειται για ένα συμπιεσμένο σε μέγεθος Mavic Pro που δανείζεται αρκετά χαρακτηριστικά από το Spark.

Ξεκινώντας θα έλεγα ότι το Mavic Air μοιάζει με παιχνίδι αλλά πρόκειται για στιβαρή και προσεγμένη κατασκευή, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα drone της DJI είναι το μόνο που έχει 8GB αποθηκευτικό χώρο χωρίς να απουσιάζει η υποδοχή για κάρτα microSD, οπότε αν γεμίσει η κάρτα σας ή ξεχάσετε να τοποθετήσετε θα έχετε αποθηκευτικό χώρο για τα βίντεο ή τις φωτογραφίες σας.

Το χειριστήριο μοιάζει αρκετά με αυτό του Mavic Pro αλλά δεν έχει αυτή την μικρή οθόνη των πληροφοριών που έχει το χειριστήριο του Mavic Pro, αν θέλετε μπορείτε να ελέγξετε το Mavic Air μόνο με το smartphone σας χωρίς να χρειάζεται το χειριστήριο αλλά σε αυτή την περίπτωση θα έχετε αρκετά μειωμένη εμβέλεια.

Μπαταρία

Το Mavic Air σύμφωνα με την DJI μπορεί να πετάξει για 21 λεπτά με μια μπαταρία, στις δοκιμές που έκανα ο πραγματικός χρόνος πτήσης δεν ξεπέρασε τα 18-19 λεπτά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο χρόνος αυτός δεν είναι αρκετός για να κάνετε ότι θέλετε με σωστό προγραμματισμό, θα ήθελα 5-6 λεπτά παραπάνω και θεωρώ ότι η DJI θα μπορούσε να τα πάει καλύτερα σε αυτό το τομέα έστω και με λίγο μεγαλύτερη μπαταρία.Οπότε καλό είναι να πάρετε το Fly More Combo για μεγαλύτερη απόλαυση.

Όπως όλα τα drone της DJI και το Mavic Air είναι ρυθμισμένο να προσγειώνεται αυτόματα όταν το επίπεδο της μπαταρίας πέσει πολύ χαμηλά(κάτω από 10%).

Πτήση με το Mavic Air

Η συμπεριφορά του στην πτήση είναι πολύ καλύτερη από ότι περίμενα για να είμαι πιο ακριβής το δοκίμασα με αρκετό αέρα και πραγματικά ήταν πολύ smooth χωρίς να δείχνει να επηρεάζεται ιδιαίτερα από τον αέρα και χωρίς να τρομάζει επίσης τα πλάνα ήταν πολύ ομαλά, γενικά παρότι είναι αρκετά μικρό ήταν πολύ σταθερό και κράταγε την θέση του υποδειγματικά.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που με προβλημάτισε λίγο όταν ανακοινώθηκε ήταν η σύνδεση WiFi του Mavic Air γιατί υπέθεσα ότι μπορεί να έχει προβλήματα συνδεσιμότητας, μειωμένης εμβέλειας η διακοπών οπότε η πρώτες δοκιμές που έκανα ήταν σχετικά με την εμβέλεια και εκεί το Mavic Air τα πήγε πολύ καλά ξεπερνώντας όλους τους αρχικούς προβληματισμούς που είχα, επιγραμματικά θα αναφέρω ότι μέσα στην πόλη το Mavic Air δεν μου παρουσίασε κανένα πρόβλημα αποσύνδεσης μέχρι τα 300 μέτρα περίπου, σε ανοιχτό χώρο εκτός πόλης το Mavic Air πέταξε απροβλημάτιστα μέχρι τα 1500 μέτρα περίπου (δεν το πήγα παραπάνω), τα παραπάνω νούμερα είναι απόλυτα αποδεκτά για εμένα σε συνάρτηση πάντα με το μέγεθος και τις δυνατότητες του Mavic Air και σίγουρα δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να προβληματίσουν και να περιορίσουν τον χειριστή.

Το Mavic Air είναι εξοπλισμένο με ένα σωρό αισθητήρες για αποφυγή συγκρούσεων διαθέτει επίσης ένα νέο σύστημα το Advance Pilot Assistance (APAS), το APAS σε περίπτωση που εντοπίσει κάποιο εμπόδιο θα το αποφύγει μέσο μιας εναλλακτικής διαδρομής, ωστόσο για να λειτουργήσει αποτελεσματικά το σύστημα APAS, το Mavic Air πρέπει να πετάξει γύρω και να ανασκοπήσει την τοποθεσία που βρίσκεται λαμβάνοντας πληροφορίες για το περιβάλλον.

Τα συστήματα αυτά είναι βοηθητικά οπότε πάντα θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στο που και πως πετάμε.

Ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Mavic Air διασκεδαστικό είναι η προσθήκη των ελέγχων χειρονομίας που συναντάμε και στο Spark.

Το Mavic Air διαθέτει επίσης έτοιμες λειτουργείες καταγραφής σύντομων βίντεο που μπορείτε να μοιραστείτε άμεσα με τους φίλους σας, το Asteroid και Boomerang είναι οι πιο εντυπωσιακές και θα σας δώσουν εντυπωσιακά αποτελέσματα στο αυτόματο με λίγα μόνο κλικ.

Κάμερα

Το Mavic Air μοιράζεται τον ίδιο αισθητήρα CMOS 1 / 2.3-ιντσών με το Mavic Pro, αλλά με λίγο  μικρότερο ISO σε σχέση με το Mavic Pro, πράγμα που σημαίνει ότι σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού ίσως να είναι λίγο χειρότερο.

Σε γενικές γραμμές η κάμερα του Mavic Air δεν θα απογοητεύσει κανέναν, το υψηλό bitrate δίνει στις εικόνες ζωντάνια, χρώμα, λεπτομέρεια και άφθονο δυναμικό εύρος για να τις επεξεργαστείτε παρά το μικρό μέγεθος του αισθητήρα.

Το Mavic Air είναι ικανό να βίντεοσκοπεί 4K έως 30fps με ρυθμό μετάδοσης δεδομένων 100Mbps, 2.5K σε 60fps, Full HD έως και 120fps για αργή κίνηση και φωτογραφίες 12MP HDR  32MP πανόραμα.

Συμπέρασμα

Θα χαρακτήριζα το Mavic Air σαν το απόλυτο μικρό drone για τους περισσότερους γιατί συνδυάζει κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά σε πολύ μικρό μέγεθος, είναι το drone που μπορείς να έχεις πάντα μαζί σου και να πάρεις ωραία πλάνα υψηλής ανάλυσης.

Θα μπορούσε να έχει λίγο καλύτερη διάρκεια μπαταρίας αλλά αυτό λύνεται εν μέρει με έξτρα μπαταρίες κατά τα άλλα είναι ένα ολοκληρωμένο drone  που θα πρότεινα για αγορά σε νέους αλλά και έμπειρους χειριστές το μέγεθος και τα χαρακτηριστικά του συνθέτουν ένα ιδανικό drone για όλους, αν ψάχνετε να αγοράσετε κάποιο καλύτερο drone σίγουρα θα βρείτε το κάτι παραπάνω από θέμα μπαταρίας και ελαφρώς καλύτερη ποιότητα βίντεο στο Mavic Pro ή στην έκδοση Platinum του Mavic αλλά αυτό έχει να κάνει και τα χρήματα που θέλετε να δώσετε.

Σίγουρα αν αγοράσετε το Mavic Air θα χαρείτε και θα το διασκεδάσετε πετώντας το, Fly Safe & Enjoy!

Giannis

DJI Mavic Air Fly More Combo

1.049,00
9

Ποιότητα κατασκευής

9.0/10

Κάμερα

8.5/10

Χρόνος Πτήσης

8.5/10

Εμβέλεια - ταχύτητα

9.5/10

Εξυπνα χαρακτηριστικά

9.5/10
Προηγούμενο Άρθρο

Mavic Air το νέο drone της DJI που προήλθε από την διασταύρωση Spark & Mavic Pro

Επόμενο Άρθρο

Drones βοηθούν στον έλεγχο για την ωρίμανση των κερασιών

You might be interested in …

H DJI ανακοίνωσε το Agras MG-1 ενα εξειδικευμένο drone για αγροτικές καλλιέργειες

Το Agras MG-1 ανακοινώθηκε από την DJI πρόκειται για ένα εξειδικευμένο drone στις γεωργικές καλλιέργειες. To Agras MG-1 είναι κατασκευασμένο από αντι-διαβρωτικά υλικά και ανθεκτικό στο νερό. Μετά τη χρήση μπορεί να ξεπλυθεί και να […]

Hubsan H501S X4 ένα προσιτό drone για όλους

Ίσως να γνωρίζετε ήδη την Hubsan, μία από τις κορυφαίες εταιρείες κατασκευής drone χαμηλού κόστους. Έχει κυκλοφορήσει ένα ευρύ φάσμα επιτυχημένων drone, μεταξύ των οποίων και το H501S X4 ένα drone με προσιτή τιμή και […]

Droneboarding : νέο sport σχετικό με τα drones

  Η ανθρώπινη ευρηματικότητα είναι ανεξάντλητη. Ξέχαστε τα lift τα drones είναι εδώ και για τους snowboarders, το μόνο που χρειάζεστε είναι είναι ένα snowboard, ένα σχοινί, ένα drone και κάποιον να το χειρίζεται, και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.