Τα drones στο πλευρό του αγρότη

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από την Informa Economics & Measure η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών-drones σε καλλιέργειες  καλαμποκιού, σόγιας και σιταριού θα μπορούσε να εξοικονομήσει μεγάλα ποσά ετησίως στους αγρότες.Η έκθεση αναφέρει ότι το μεγαλύτερο όφελος θα το έχουν οι αγρότες καλαμποκιού και σιταριού. Τα στατιστικά στοιχεία της έκθεσης είναι ακόμα μία απόδειξη ότι τα drone μπορούν να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα στους καλλιεργητές-αγρότες.

Τα drones έχουν εξελιχθεί σημαντικά και πλέον χρησιμοποιούνται σε πάρα πολλούς τομείς. Στιβαρά, έξυπνα και γεμάτα hi-tech χαρακτηριστικά τα γεωργικά drones έχουν τη δυνατότητα να κάνουν τη ζωή ενός αγρότη πιο εύκολη και έχουν αρχίσει και εισχωρούν με γρήγορους ρυθμούς στον αγροτικό τομέα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τα drones έχουν θετική επίδραση στην γεωργική βιομηχανία.

Η γεωργία είναι πραγματικά μια επίπονη και κοπιαστική εργασία, οπότε η εφεύρεση του κάτι που μπορεί να βοηθήσει να ελαφρύνει το φόρτο εργασίας θα είναι πάντα ευπρόσδεκτες στην αγροτική κοινότητα. Τα Γεωργικά drone μπορούν να βοηθήσουν με το φόρτο εργασίας, αλλά μπορούν και να αυξήσουν την απόδοση ενός αγροκτήματος.

Η εξασφάλιση της υγείας των καλλιεργειών είναι και αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για κάθε αγρότη, εδώ έρχεται το drone και αλλάζει τον τρόπο με την κάμερα του.

Ένα drone μπορεί να μετρήσει την υγεία των καλλιεργειών αποτυπώνοντας τις αλλαγές στο ορατό και εγγύς υπέρυθρο φως που ανακλάται από τις καλλιέργειες. Ανάλογα με το πόσο υγιή είναι τα φυτά αντανακλούν διαφορετικές ποσότητες ορατού πρασίνου και εγγύς υπέρυθρου φωτός.

Μπορεί να είναι προφανές, αλλά ένα drone μπορεί να προσφέρει θέα στο αγρόκτημα που ο ιδιοκτήτης μπορεί να μην έχει δει ποτέ πριν, εκτός από την πανοραμική θέα, αλλά και την καταγραφή σε HD, ο αγρότης μπορεί να μέσα από το υψηλής ποιότητας υλικό να εντοπίσει που χρειάζεται να επέμβει και να διορθώσει τυχόν ατέλειες επίσης μπορεί να δει τυχόν προβλήματα που δεν είναι ορατά από το έδαφος όπως παράσιτα και μύκητες.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό γνώρισμα σε ένα drone είναι η υπέρυθρη κάμερα. Σε συνδυασμό με τις κανονικές εικόνες μπορούν να αναδείξουν τυχόν διαφορές μεταξύ υγιών και ανθυγιεινών φυτών που δεν είναι πάντα ορατά με γυμνό μάτι. Εκτός από την υπέρυθρη κάμερα υπάρχουν και ειδικές κάμερες που μπορούν να μετρήσουν τον δείκτη βλάστησης NDVI μιας καλλιέργειας, δίνοντας μια απίστευτα ακριβή και λεπτομερή εικόνα της πυκνότητας και της υγείας της βλάστησης. Ορισμένα drone έχουν επίσης την δυνατότητα υπεριώδους ρύθμισης εικόνας πράγμα που σημαίνει ότι ο αγρότης μπορεί να δει το επίπεδο δυσφορίας στα φυτά.

Χαρτογράφηση με drone

Δουλεύοντας με την λειτουργία του αυτόματου πιλότου, αφού το ίχνος πτήσης του μη επανδρωμένου αεροσκάφους έχει χαραχθεί μπορεί να αφεθεί στην εργασία του, την οποία θα κάνει αποδοτικά και αποτελεσματικά.

Οι χάρτες μπορούν να ενημερώσουν τον ιδιοκτήτη αγροκτήματος ποιες είναι οι ανάγκες των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, όπως η αύξηση ή μείωση της εξάπλωσης του αζώτου σε ανθυγιεινά σημεία κλπ. Η χαρτογράφηση με drone έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει την παραγωγικότητα ενός αγροκτήματος και να διασφαλίσει την ποιότητα και την υγιή καλλιέργεια.

Όλα αυτά γίνονται ευκολότερα χάρη στην εφαρμογή Drone Deploy, διαθέσιμη για iPhone και Android, παρέχεται δωρεάν και είναι εύκολη στη χρήση, η εφαρμογή συλλαμβάνει δεδομένα χρήσιμα στις ανάγκες αγρότη και περιλαμβάνει 3D modeling και υψηλής ποιότητας διαδραστικούς χάρτες, επίσης είναι πλήρως συμβατή με τα drones της DJI και επιτρέπει στο χρήστη να πετάξει αυτόνομα χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις.

Εάν σκέφτεστε να αγοράσετε ένα drone για να σας βοηθήσει με το αγρόκτημα σας τα Phantom 4 & Phantom 4 Pro σε συνδυασμό με την εφαρμογή Drone Deploy είναι ιδανική λύση για χαρτογράφηση, ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το DJI AGRAS MG-1 ανήκει στην κατηγορία των ψεκαστικών drone με σκοπό την μέγιστη αποδοτικότητα, αξιοπιστία και διάρκεια ζωής, μπορεί να μεταφέρει μέχρι και 10 κιλά ψεκαστικού υγρού, ενδεικτικά το AGRAS MG-1 της DJI μπορεί να καλύψει αποτελεσματικά μια έκταση 4000-6000 τ.μ. σε μόλις 10 λεπτά.

Τα drone στις γεωργικές καλλιέργειες βοηθούν σημαντικά στο να μειωθεί ο φόρτος εργασίας αλλά και στην αύξηση της ποιότητας και ποσότητας των προϊόντων.

Giannis

Σχετικά άρθρα

Typhoon Q500 4K

Typhoon Q500 4K, ένα ενδιαφέρον drone με κορυφαία χαρακτηριστικά

Το Typhoon Q500 4K της Yuneec είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον drone και σε συνδυασμό με αυτά που προσφέρει είναι ο άμεσος ανταγωνιστής του Phantom 3. To Typhoon Q500 4K προσφέρει λήψη video σε ανάλυση 4K στα 30fps ή Full HD 1080p στα 120fps και δυνατότητα λήψης φωτογραφιών σε ανάλυση 12 megapixels. Η κάμερα του CGO3 […]

breeze

Breeze το νέο drone της Yuneec ιδανικό για selfies

Το Breeze είναι το νέο drone της Κινέζικης Yuneec με τιμή κάτω απο τα 500 ευρώ δείχνει πολύ αξίολογο, καθώς καταφέρνει να συνδυάζει την πολύ καλή τιμή με μερικά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Με διάμετρο 24 εκατοστά και βάρος 385 γραμμάρια, το Breeze χωρά άνετα σε μια τσάντα, ενώ το γεγονός ότι ο έλεγχος μπορεί να γίνει […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.