Apple Pay στην Ελλάδα με Monese

Ξεκινώντας να πω ότι το Apple Pay είναι η υπηρεσία της Apple που δίνει την δυνατότητα στους χρήστες iPhone ή και Apple Watch να πραγματοποιούν αγορές με το κινητό τους τηλέφωνο χρησιμοποιώντας μέσα από αυτό την χρεωστική/πιστωτική τους κάρτα χωρίς την ανάγκη χρήσης του πλαστικού της κάρτας.

Οι προϋποθέσεις για χρήση του Apple Pay είναι :

α)να είστε κάτοχος κάρτας που υποστηρίζεται από το Apple Pay

β)το τερματικό που θα κάνετε την συναλλαγή (POS) να δέχεται ανέπαφες συναλλαγές.

Αρχικά να απαντήσω για όσους αναρωτιούνται το γιατί να εγγραφούν στην Monese.

Στην Ελλάδα δεν υποστηρίζεται ακόμα το Apple Pay, άρα καμία κάρτα ελληνικής τράπεζας δεν το υποστηρίζει.

Μέχρι πρότινος η μόνη λύση ήταν το boon.app αλλά προκειμένου να το κατεβάσετε θα έπρεπε να ανοίξετε λογαριασμό σε app store άλλης χώρας και πέρα από αυτό έχει και συνδρομή μετά από λίγο καιρό.

Η Monese υποστηρίζει το Apple Pay ακόμα και σε χώρες όπου δεν υποστηρίζεται το Apple Pay από την Apple.

Άρα μπορούμε να έχουμε Apple Pay στο τηλέφωνό μας σχετικά εύκολα.

Εδώ να διευκρινίσω ότι το Apple Pay είναι μόνο για iPhone ή και Apple Watch

Τα πράγματα είναι σχετικά απλά με την Monese το μόνο που χρειάζεται είναι ταυτότητα (νέου τύπου με τυπωμένους λατινικούς χαρακτήρες) ή Διαβατήριο ή δίπλωμα αυτοκινήτου (νέου τύπου σαν πιστωτική κάρτα).

Ακολουθεί η διαδικασία: 

Κατεβάζεις το App στο κινητό σου ακολουθεί από τον παρακάτω σύνδεσμο

link 

Χρησιμοποιώντας το IOANN236 σαν invite code κατά την εγγραφή σας κερδίζετε 5 ευρώ τα οποία περνιούνται στο λογαριασμό σας όταν βάλετε τα πρώτα 10 ευρώ ή παραπάνω.

Ανοίγεις το App ακολουθείς τις οδηγίες, ουσιαστικά συμπληρώνεις κινητό διεύθυνση και email στο τέλος σου ζητάει να φωτογραφίσεις και να στείλεις το έγγραφο ταυτοποίησης (ταυτότητα, ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης) και 2 selfie. 

Γίνετε επί τόπου ταυτοποίηση και σας βγάζει την επιλογή να παραγγείλετε την κάρτα σε όποια διεύθυνση θέλετε, εφόσον επιλέξετε που θέλετε να σας σταλεί η κάρτα σας λέει ότι θα χρεωθείτε με 4,95 ευρώ για την αποστολή, αν έχεται χρησιμοποιήσει το invite code που ανέφερα παραπάνω θα χρεωθείτε τα 4,95 αλλά θα πάρετε 5 οπότε η κάρτα σας έρχεται δωρεάν.

Μετά από 7-8 ημέρες σας έρχεται η κάρτα με απλό ταχυδρομείο, μπαίνετε στο App και την ενεργοποιείτε εφόσον η κάρτα ενεργοποιηθεί σας βγάζει επιλογή μέσα στο App της Monese για να προσθέσετε την κάρτα στο Apple Pay εφόσον την αποδεχτείτε η κάρτα προστίθεται στο Apple Pay και είστε έτοιμοι για αγορές.

Το μόνο που μένει είναι να βάλετε χρήματα στην Monese, στην ουσία βάζετε χρήματα στο τραπεζικό λογαριασμό που εκδόθηκε στο όνομα σας κατά την εγγραφή σας.

Χρήματα βάζεις με έμβασμα μέσω ebanking από την ελληνική σου τράπεζα, η Monese δεν κρατάει καμία προμήθεια, η ελληνική τράπεζα κρατάει €1 και τα χρήματα εμφανίζονται 1-2 ημέρες (εργάσιμες) μετά την αποστολή του εμβάσματος.

Μπορείς επίσης να βάλεις χρήματα μέσω χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας μέσα από το App της Monese αλλά όχι από ελληνικές χρεωστικές/πιστωτικές λόγω CC.

Οταν εμφανιστούν τα χρήματα μέσα στο App της Monese η κάρτα είναι έτοιμη για χρήση, η Monese δεν χρεώνει προμήθεια για αγορά προϊόντων-αγαθών αλλά χρεώνει προμήθεια σε ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε είτε την κάρτα μέσα από την εφαρμογή Apple Pay δηλαδή να πληρώνετε μόνο με το κινητό σας όπου υπάρχει POS που δέχεται ανέπαφες συναλλαγές αλλά και την κάρτα σαν οποιαδήποτε άλλη κάρτα.

Να αναφέρω εδώ ότι η Monese είναι αδειοδοτημένη τράπεζα σαν την Ν26, Revolut μπορείτε μέσα από την εφαρμογή να στέλνεται άμεσα και χωρίς προμήθεια χρήματα σε οποιονδήποτε έχει αντίστοιχα και χρησιμοποιεί την εφαρμογή της Monese.

Giannis
Προηγούμενο Άρθρο

Parrot Anafi πρώτη επαφή και εντυπώσεις

Επόμενο Άρθρο

Η Skydio ανακοίνωσε το νέο Skydio 2 ως ανταγωνιστή του DJI Mavic 2 Pro

You might be interested in …

DJI Mavic Mini: παρουσίαση

H DJI βρήκε τον τρόπο να επαναπροσδιορίσει εντελώς το σύγχρονο drone και μαγνήτισε και πάλι το ενδιαφέρον με το Mavic Mini. Το Mavic Mini δείχνει να είναι η τέλεια προσθήκη σε οποιοδήποτε οπλοστάσιο δημιουργού περιεχομένου […]

Parrot Anafi

Parrot Anafi πρώτη επαφή και εντυπώσεις

About Latest Posts Giannis Aερο-μοντελιστής απο hobby με έφεση στα UAV (drones). Δημιούργησα αυτόν τον ιστότοπο με σκοπό την ενημέρωση σας γύρω από τον κόσμο των drones, στο blog μου εκτός από πληροφορίες, παρουσιάσεις και […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.