Dji ανακοίνωσε την θερμική κάμερα Zenmuse XT

zenmuse-xt

H DJI έχει σκοπό να επεκταθεί περισσότερο στη βιομηχανική αγορά πρόσφατα ανακοίνωσε το Agras MG-1 ένα drone που προορίζεται για χρήση σε αγροτικές καλλιέργειες προφανώς και ήταν μόνο θέμα χρόνου προτού εισέλθει και στην αγορά των θερμικών καμερών.  Σήμερα λοιπόν ανακοίνωσε τη νέα Zenmuse XT το οποίο είναι ένα gimbal Zenmuse με μια θερμική κάμερα Flir. Απ’ όσο γνωρίζω, η θερμική κάμερα για το XT είναι ουσιαστικά το μόντελο Flir Tau 2 της FLIR.

Η FLIR είναι παγκόσμιος ηγέτης στη θερμική απεικόνιση. Η σειρά Vue (Flir Vue και Vue Pro) έχουν μικρό μέγεθος και είναι ειδικές για drones και αερομοντέλα γενικά.

Οι προδιαγραφές τις δεν είναι κάτι ιδιαίτερο περιμένουμε και την ανακοίνωση της τιμής. Αλλά αυτό που το κάνει ιδανικό προϊόν είναι η απίστευτη ευκολία χρήσης και τα χαρακτηριστικά του. Όσον αφορά την θερμική κάμερα η Zenmuse XT δεν κάνει τίποτα παραπάνω από μια Flir Vue PRO αλλά το κάνει με πολύ καλύτερη εμπειρία του χρήσης.

Η Zenmuse XT προσφέρει την εκπληκτική ανάλυση 640×512, για τον κόσμο του βίντεο σίγουρα η ανάλυση δείχνει μικρή αλλά για θερμική κάμερα αυτή η ανάλυση είναι πάρα πολύ καλή. Η Zenmuse XT θα κυκλοφορήσει και μια έκδοση με ανάλυση 336 x 256, που σίγουρα θα είναι πολύ φθηνότερη.

Η κάμερα επίσης προσφέρεται με frame rate ανάλογα με την επιθυμητή ανάλυση. Σε ανάλυση 640×512 η ταχύτητα μπορεί να φθάσει σε ταχύτητες καρέ έως 30Hz, ενώ στα 336×256 η κάμερα μπορεί να φθάσει 60Hz. Τα Hz στην ταχύτητα είναι αρκετά παρόμοια με τα FPS που έχουν οι παραδοσιακές βίντεο κάμερες.Γενικά στις θερμικές κάμερες αυτό που παίζει μεγαλύτερο ρόλο είναι η ανάλυση έναντι του ρυθμού ανανέωσης.

Η Zenmuse XT είναι ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για DJI, μπαίνει σε μια αγορά χωρίς ανταγωνισμό και δίνει την δυνατότητα να προωθηθούν νέες υπηρεσίες στο κομμάτι της θερμικής απεικόνισης .

Η θερμικές κάμερες δεν είναι κάτι καινούργιο, αλλά ο τρόπος που η Zenmuse XT ενσωματώθηκε και συνεργάζεται με το Inspire 1 και το DJI Go App είναι.
Τα drones με θερμικές κάμερες ήταν ειδικές κατασκευές που απαιτούσαν ώρες μελέτης και εντατικής κατασκευής.
Τώρα απλά αντικαθίσταται την X3, X5, X5R με τη Zenmuse XT κάμερα στο Inspire 1 αυτή η απλότητα είναι που κάνει τη Zenmuse XT κάτι τόσο ξεχωριστό.

link

zenmuse_xt_specs

Giannis
Προηγούμενο Άρθρο

H DJI ανακοίνωσε το Agras MG-1 ενα εξειδικευμένο drone για αγροτικές καλλιέργειες

Επόμενο Άρθρο

Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες που τραβήχθηκαν απο drone το 2015

You might be interested in …

yuneec typhoon h

Το Typhoon H είναι το νέο drone της Yuneec

Η Yuneec International, ο παγκόσμιος ηγέτης στα ηλεκτρικά της αεροπορίας, ανακοίνωσε σήμερα την προσθήκη στη σειρά Typhoon του νέου drone Typhoon Η. Το Typhoon H είναι ένα drone με επαγγελματικά χαρακτηριστικά και προσιτή τιμή, είναι […]

Η Skydio ανακοίνωσε το νέο Skydio 2 ως ανταγωνιστή του DJI Mavic 2 Pro

Το διαφημιστικό βίντεο δείχνει ένα DJI Phantom 4 να πετάει προς μια πινακίδα και μετέπειτα να συντρίβεται στο έδαφος. «Τα drone είναι χαζά» είναι το κείμενο που ακολουθεί.H σύγκριση με την DJI είναι προφανής τολμηρή […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.