Sony a6300 vs a6000 δείτε τι διαφορές έχουν

sony a6000 vs a6300

Εχουν περάσει 2 χρόνια απο τότε που η Sony κυκλοφόρησε την εξαιρετικά δημοφιλής ναυαρχίδα APS-C φωτογραφική μηχανή a6000.

Η Sony a6000 είχε πολύ μεγάλη αποδοχή και επιτυχία για έναν πολύ απλό λόγο, ήταν προσιτή και ενσωμάτωνε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, πολλά από τα χαρακτηριστικά της  δεν υπήρχαν σε άλλες mirrorless φωτογραφικές μηχανές και ήταν χαρακτηριστικά που μπορούσε κάποιος να βρει μόνο σε πολύ ακριβά high-end μοντέλα.

Η νέα a6300 είναι ο διάδοχος της a6000, και μας αποδεικνύει ότι η Sony εξακολουθεί να είναι ένα βήμα μπροστά στο παιχνίδι των τεχνολογικών εξελίξεων.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τις πιο σημαντικές διαφορές μεταξύ των a6000 και a6300,  ελπίζω ότι, αυτή η λίστα θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε εάν αξίζει τον κόπο ή όχι η αναβάθμιση.

1. Νέος αισθητήρας 24.2MP Exmor CMOS

Η a6300 είναι εφοδιασμένη με καινούργιο αισθητήρα 24mp APS-C Exmor CMOS και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Sony θα μεγιστοποιήσει την αποτελεσματικότητα και τη συνολική απόδοση της Α6300. Παρά το γεγονός ότι το μέγεθος των MegaPixels είναι λίγο μικρότερο από το προηγούμενο μοντέλο – 24.2MP έναντι του 24.3MP της a6000, ο νέος αισθητήρας σε συνδυασμό με το επικαιροποιημένο επεξεργαστή BIONZ Χ, επιτρέπουν την παραγωγή λιγότερου θορύβου και υψηλότερης ανάλυσης.

Η a6300 έχει 14-bit raw και 16-bit image processing raw recording, αυτό δίνει την δυνατότητα βέλτιστης προσαρμογής της ποιότητας εικόνας στο post production.

sony-a6300-sensor

2. Αυξημένη ευαισθησία ISO

H ευαισθησία ISO στην a6000 ήταν από 100 έως 25600 στην a6300 έχει αυξηθεί σημαντικά το εύρος και φθάνει μέχρι τα 51200.Ο τρόπος με τον οποίο ο νέος αισθητήρας συνεργάζεται με τον επεξεργαστή σύμφωνα με την Sony δίνουν καθαρότερες εικόνες στις μεσαίες και σε υψηλές τιμές ISO . Εάν αυτές οι βελτιώσεις δώσουν ένα αποτέλεσμα σε τιμές ISO 6400 και 12800 που μπορεί να είναι χρήσιμο τότε σίγουρα μιλάμε για μια πολύ ενδιαφέρουσα βελτίωση.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι υπάρχει και η επιλογή minimum shutter speed σε Auto ISO στην a6300.

3. Βελτιωμένο σύστημα αυτόματης εστίασης για φωτογραφίες και βίντεο

Αν και το σύστημα αυτόματης εστίασης της a6000 είναι από τα κορυφαία που συναντάμε η Sony έχει κάνει σημαντικές βελτιώσεις και σε αυτό το κομμάτι.Σύμφωνα με τη Sony το υβριδικό σύστημα αυτόματης εστίασης της a6000 έχει βελτιωθεί σημαντικά στην a6300  προσφέροντας τον ταχύτερο χρόνο AF παγκοσμίως, 0,05 δευτερόλεπτα.

Η νέα τεχνολογία AF tracking υψηλής πυκνότητας βελτιώνει την ανίχνευση και τον εντοπισμό του αντικειμένου.Σε αντίθεση με τα 198 σημεία ανίχνευσης φάσης της a6000 και τα 25 σημεία ανίχνευσης αντίθεσης, η νέα a6300 έχει 425 σημεία ανίχνευσης φάσης και 169 σημεία ανίχνευσης αντίθεσης.

Σύμφωνα με την Sony η a6300 εστιάζει δύο φορές ποιό γρήγορα στην εγγραφή βίντεο από οτι η Α6000, διαθέτει και δυνατότητα ρύθμισης ευαισθησίας της ταχύτητας AF.

Είναι επίσης πολύ θετικό το γεγονός ότι το σύστημα αυτόματης εστίασης μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί και με φακούς A-mount με προσαρμογέα τύπου LA-EA3.

sony-a6300-high-density-af

4. Εγγραφή video 4Κ και 120 fps αργή κίνηση

Εδώ έχουμε μια τεράστια βελτίωση απο την Sony.

Η νέα a6300 είναι η πρώτη μη full-frame με εναλλάξιμους φακούς Sony κάμερα ικανή λήψης και καταγραφής βίντεο ανάλυσης 4K βίντεο (XAVC S στα 100Mbps) με full pixel readout και no pixel binning σε φορμάτ Super 35mm.

Όπως και το a6000 με αναβάθμιση του firmware 2.00 εγκατασταθεί, χρησιμοποιεί επίσης κωδικοποιητή του XAVC S για Full HD στα 50 Mbps.Επίσης υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής σε S-Log με Gamma Display Assist (μια νέα λειτουργία που σας επιτρέπει να βλέπετε κατά την εγγραφή S-log), S-Gamut για ένα ευρύτερο χρωματικό χώρο, και βελτιωμένη λειτουργικότητα Zebra για μεγαλύτερο έλεγχο της έκθεσης.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα εγγραφής Full HD στα 120 fps σε 100Mbps. Αυτό είναι χαρακτηριστικό που το συναντήσαμε για πρώτη φορά στην Sony RX100 IV, RX10 ΙΙ και ενσωματώθηκε στην Α7 II.

sony-a6300-4k

5. Σιωπηλή λειτουργία λήψης

Ενα χαρακτηριστικό που έλειπε απο την a6000 και ήρθε στην a6300 είναι η δυνατότητα απενεργοποιήσεις του ήχου κλείστρου.Με την a6300, μπορείτε τώρα να τραβήξετε φωτογραφίες αθόρυβα και διακριτικά σε περιοχές όπου ο ήχος του κλείστρου θα μπορούσε να επιστήσει την προσοχή. Είναι διαθέσιμο και σε συνεχή λήψη έως 3fps με παρακολούθηση AF/AE.

6. Βελτιώσεις στο σχεδιασμό, τη λειτουργικότητα και την εργονομία του σώματος

Εξωτερικά η a6300 δείχνει ίδια με την a6000 ωστόσο, μερικές βασικές διαφορές.Η Α6300 διαθέτει σώμα από κράμα μαγνησίου που είναι ανθεκτικό στη σκόνη και την υγρασία αλλά όχι αδιάβροχο.

Το πλαίσιο που κουμπώνουν οι φακοί έχει επανασχεδιαστεί και ενισχυθεί, όπως και το κουμπί απελευθέρωσης του κλείστρου και του επιλογέα λειτουργιών. Υπάρχουν συνολικά 9 προγραμματιζόμενα κουμπιά σε σχέση με τα 7 της a6000, στα οποία μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από τις 64 λειτουργίες.

7. Καινούργιο EVF και LCD

Το EVF της a6300 είναι XGA OLED Tru-Finder με περίπου 2,4 εκατομμύρια dots ανάλυση, σας θυμίζω οτι το EVF της  a6000 ήταν ανάλυσης 1,4 εκατομμύρια dots.Υπάρχει επίσης νέα λειτουργία για το EVF που επιτρέπει την προβολή στα 120fps, κάνοντας το live view πιο καθαρό και ομαλό.

Για αυτούς που θέλουν την αμεσότητα ενός OVF, το EVF της a6300 υποστηρίζει απρόσκοπτη live-προβολή συνεχών λήψεων εώς και 8 fps.

8. Γραμμή εισόδου για επαγγελματικές συσκευές ήχου

Η a6300 έχει υποδοχή για μικρόφωνο αυτό σημαίνει ότι δέχεται εξωτερικά μικρόφωνα, επίσης υποστηρίζει είσοδο XLR με τον προσαρμογέα XLR της Sony (XLR-K2M / XLR-K1M / ECM-XYST1M). Η a6000 έχει ενσωματωμένο στερεοφωνικό μικρόφωνο και δεν διαθέτει υποδοχή για μικρόφωνο.

Είναι σαφές ότι η νέα Sony a6300 απευθύνεται σε προχωρημένους ερασιτέχνες και επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για αποτύπωση γρήγορων σκηνών είτε πρόκειται για τον αθλητισμό, άγρια ζώα ή ακόμα και παιδιά ή κατοικίδια που τρέχουν.

Περίμενα από την Sony να εξοπλίσει με οθόνη αφής την a6300 αλλά δεν το έκανε ωστόσο με τιμή στα 1.000 δολάρια (μόνο το σώμα), σίγουρα δεν είναι φθηνή αλλά σε σχέση με αυτά που προσφέρει θα την χαρακτήριζα ελκυστική.

Σύμφωνα με την Sony η a6300 θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο.

Giannis
Προηγούμενο Άρθρο

GoPro Karma: Η GoPro ανάρτησε νέο βίντεο από το drone που ετοιμάζει

Επόμενο Άρθρο

Droneboarding : νέο sport σχετικό με τα drones

You might be interested in …

DJI-Osmo-hardware

Osmo μια ημι-επαγγελματική κάμερα για όλους απο την DJI

Για λίγες ημέρες είχα στα χέρια μου μια Osmo της DJI και σας γράφω τις εντυπώσεις που είχα από την χρήση της. Η Osmo είναι μια φορητή κάμερα που μπορεί να τραβάει βίντεο σε 4k […]

Plotagraph: η εφαρμογή που δίνει κίνηση στις φωτογραφίες σας

  Πιστεύω ότι οι κινούμενες εικόνες θα είναι ένα πολύ καλό εργαλείο μάρκετινγκ στο μέλλον, το Plotagraph βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της τεχνολογίας και λόγο της ευκολίας και ταχύτητας που παρέχει αποφάσισα να γράψω […]

Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες που τραβήχθηκαν απο drone το 2015

Χάρη στη συνεχή βελτίωση της τεχνολογίας των καμερών ακόμα και τα drones χαμηλού κόστους μπορούν να τραβήξουν πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες. Για να αναδειχθούν και να προβληθούν μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες τραβηγμένες από drone, η […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.