Θέλετε να αγοράσετε ένα DRONE; 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε

Things to know before you buy a Drone

Ο καθένας θέλει να αγοράσει ένα DRONE αυτές τις μέρες. Αλλά πριν το κάνετε, σας γράφω κάποιες πράγματα που πρέπει να ξέρετε.

Πριν ξεκινήσω πρέπει να αναφέρω ότι η αγορά των drone έχει ραγδαία αύξηση τα τελευταία δύο χρόνια αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνεται η εναέρια κυκλοφορία οπότε κάθε νέος πιλότος θα πρέπει να εκπαιδεύσει τον εαυτό του να τηρεί τους κανόνες ασφαλούς πτήσης καθώς και να γνωρίζει τους κανονισμούς που υφίστανται για τα drone.

Οπότε σε κάθε περίπτωση πρέπει πάντα να υποστηρίζουμε την ασφάλεια κατά την πτήση τηρώντας πάντα τους κανονισμούς και να βοηθάμε την οποιαδήποτε κρατική υπηρεσία σχετικά με τους κανονισμούς και τις βέλτιστες πρακτικές.

# 1 Δεν είναι όλα τα drone εύκολα στο χειρισμό

Αν θέλετε να αγοράσετε ένα drone θα πρέπει να γνωρίζετε πρώτα ότι οτιδήποτε πετάει είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Ένα τυπικό quadcopter είναι αδύνατο να πετάξει χωρίς την βοήθεια του ελεγκτή πτήσης, ο ελεγκτής πτήσης αποτελείται από εξαρτήματα (αισθητήρες, πλακέτες κλπ) που βοηθούν το drone κατά την πτήση. Κάθε drone πετά ελαφρώς διαφορετικά ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο ο ελεγκτής της πτήσης είναι σεταρισμένος. Ορισμένοι ελεγκτές πτήσης είναι ρυθμισμένοι για πιο ευέλικτο πέταγμα, ενώ άλλοι είναι περισσότερο προσανατολισμένη προς τη σταθερότητα.

Τα ακριβότερα μοντέλα drone είναι και πιο εύκολο να ελεγχθούν, αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί έχουν περισσότερους αισθητήρες και καλύτερους ελεγκτές πτήσης από τα φθηνότερα μοντέλα.

Αυτή τη στιγμή, το Phantom 3, Inspire 1, Yuneeq Q500 4K και 3DR Solo (που δεν είναι τόσο διαδεδομένο στη χώρα μας) είναι μερικά από τα ευκολότερα στον χειρισμό drones σε αντίθεση με drones όπως το Χ4 Hubsan ή Syma X5c, που είναι πιο δύσκολο στο να τα χειριστεί ο υποψήφιος αγοραστής.

# 2 Δεν είναι όλα τα drone έτοιμα να πετάξουν

Πριν αγοράσετε κάποιο drone θα πρέπει να προσέξετε τα ακρωνύμια που το συνοδεύουν συνήθως θα συναντήσετε τα RTF , BNF και ARF.

RTF σημαίνει Ready-To-Fly. Συνήθως ένα RTF drone δεν χρειάζεται συναρμολόγηση ή εγκατάσταση εξαρτημάτων, με φόρτιση των μπαταριών, τοποθέτηση των έλικων και καλιμπράρισμα της πυξίδας είστε έτοιμη για πτήση.

BNF σημαίνει Bind-και-Fly. Ένα drone BNF συνήθως έρχεται σχεδόν συναρμολογημένο, αλλά χωρίς έναν ελεγκτή(χειριστήριο). Με τα BNF μοντέλα θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το χειριστήριο που ήδη έχετε (αν είναι συμβατό) ή να αγοράσετε ένα συμβατό ελεγκτή. Ένα πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι ότι μόνο και μόνο επειδή ένας πομπός και δέκτης βρίσκονται στην ίδια συχνότητα δεν σημαίνει ότι θα συνεργαστούν. Στις αναλογικές ημέρες, εάν είχατε ένας πομπός και δέκτης με την ίδια συχνότητα ήταν σίγουρο ότι μιλήσουν ο ένας με τον άλλο. Τώρα οι συχνότητες είναι ψηφιακές και έχουν αλλάξει τα πράγματα. Ακόμα και αν πομπός και ο δέκτης σας είναι στο ίδιο κανάλι, πρέπει να χρησιμοποιούν το ίδιο πρωτόκολλο προκειμένου να μιλήσουν ο ένας στον άλλο.Οπότε βεβαιωθείτε ότι ο ελεγκτής σας θα συνεργαστεί με drone σας πριν από την αγορά αυτή για να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων.

ARF σημαίνει Σχεδόν έτοιμο-to-fly. ARF drone είναι συνήθως σαν κάτι σαν κιτ quadcopter. Συνήθως δεν έρχονται με ένα πομπό ή δέκτη και μπορεί να απαιτούν μερική συναρμολόγηση. Ενα ARF drone kit μπορεί επίσης να μην περιλαμβάνει  εξαρτήματα όπως κινητήρες, ή ακόμα και τον ελεγκτή πτήσης και της μπαταρίας. Ο ορισμός ARF drone kit είναι γενικώς οπότε κάθε φορά που βλέπετε ARF στον τίτλο, θα πρέπει να διαβάσετε την περιγραφή προσεκτικά για να ξέρετε τι περιλαμβάνει.

# 3 Από που να αγοράσω

Δεν υπάρχει λόγος να προβληματίζεστε από που θα αγοράσετε το drone σας.

Υπάρχουν ένα σωρό online καταστήματα για αγορά. Οι περισσότεροι κατασκευαστές πουλάνε απευθείας από τις ιστοσελίδες τους, αλλά αν το ψάξετε λίγο ίσως να βρείτε και κάποιο κατάστημα μοντελισμού στην περιοχή σας (αν βρίσκεστε στην Αττική σίγουρα θα βρείτε).Επίσης όλα τα μεγάλα καταστήματα ηλεκτρονικών εμπορεύονται τα πιο δημοφιλή μοντέλα drone που κυκλοφορούν.

Για αγορά drone θα επέλεγα κάποιο κατάστημα μοντελισμού γιατί είναι πιο εξειδικευμένοι γύρω από τα drones θα απέφευγα αν ήταν εφικτό αγορά απο καταστήματα ηλεκτρονικών συσκευών γιατί η λογική του supermarket δεν αρμόζει στο αντικείμενο.

# 4 θα πρέπει να είμαι μέλος μιας κοινότητας σχετικής με τα DRONE

Προσωπικά, νομίζω ότι κάθε ιδιοκτήτης μελλοντικός ή μη ενός drone (μη επανδρωμένου αεροσκάφους ) θα πρέπει να είναι ενεργό μέλος μιας ή περισσότερων κοινοτήτων-φόρουμ- facebook group αυτού του είδους.

Υπάρχουν αρκετές κοινότητες κάποιες είναι γενικής χρήσης και ορισμένες για πολύ συγκεκριμένα θέματα, όπως μια συγκεκριμένη σειρά προϊόντων κλπ, Δεν χρειάζεται να γίνεται μέλος σε κάθε φόρουμ drone που θα βρείτε αλλά σίγουρα θα βρείτε τουλάχιστον ένα ή δύο που θα σας αρέσουν, σημαντικό είναι επίσης να γνωρίζετε ότι υπάρχει και η υπό σύσταση ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΣΜηΕΑ.

Facebook group

Forum

 

Giannhs Theodoropoulos

Web developer and Social media expert, αερο-μοντελιστής με έφεση στα UAV (drones).

Δημιούργησα αυτόν τον ιστότοπο με σκοπό την ενημέρωση σας γύρω από τον κόσμο των drones, στο blog μου εκτός από πληροφορίες, παρουσιάσεις και συμβουλές για τα drones θα βρείτε και θέματα σχετικά με την τεχνολογία, φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση που έχω σαν χόμπι.
Giannhs Theodoropoulos

Σχετικά άρθρα

Drone safety

Χρήσιμες οδηγίες για τους χρήστες drone

Η αγορά των πολυκοπτέρων-drones αναπτύσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, οι πωλήσεις έχουν αυξητική τάση, στην χώρα μας έχουν αρχίσει και χρησιμοποιούνται σε αρκετούς τομείς, ενώ πωλούνται σχεδόν από όλες τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων ηλεκτρικών ειδών, ακόμα και μέσω διαδικτύου ωστόσο καλό θα ήταν πριν προχωρήσετε στην αγορά drone να λάβετε υπόψιν σας την πιθανότητα η μελλοντική […]

Το μέλλον των drones όπως το φαντάζεται η DJI

H γνωστή εταιρία κατασκευής drones DJI έδωσε στην δημοσιότητα ένα βίντεο με το οποίο μας δείχνει όλα αυτά  που έχει στα εργαστήριά της για τα μελλοντικά drones. Η περίπτωση της DJI είναι ένα από τα μεγαλύτερα success stories των τελευταίων ετών. Μια εταιρία από την Κίνα, αντιλαμβανόμενη τα σημεία των καιρών και έχοντας μία πολύ […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.