Teal: To ταχύτερο drone του κόσμου με κάμερα 4Κ

Teal

Η εταιρεία κατασκευής drone Teal, κατάφερε να φτιάξει το πιο γρήγορο drone στον κόσμο.

Το Teal θεωρείται το ταχύτερο drone παραγωγής, με ταχύτητα που φτάνει τα 110 χλμ/ώρα, εμβέλεια περίπου 3 χλμ. και χρόνο πτήσης περίπου 20 λεπτά (με την ενισχυμένη μπαταρία), το teal είναι το πιο γρήγορο drone παραγωγής που θα κυκλοφορήσει.

Επίσης το Teal μπορεί να πετάξει με ανέμους που φθάνουν μέχρι τα 60 χλμ/ώρα, διαθέτει υψηλής ακριβείας μονάδα GPS και έρχεται με πολλά modes , ώστε να διευκολύνει και τους αρχάριους πιλότους.

Το drone της Teal δεν είναι απλά γρήγορο, διαθέτει κάμερα 13MP για φωτογραφίες και μπορεί να βιντεοσκοπήσει σε ανάλυση έως 4Κ, ο έλεγχος του γίνεται μέσω smartphone ή tablet ενώ στο εσωτερικό του ενσωματώνει τoν Tegra TX1 της Nvidia, αλλά και software για εφαρμογές third-party και για όσους θέλουν να φτιάξουν τις δικές τους. Υπάρχουν ήδη εφαρμογές για την πτήση του drone και του ελέγχου του, για αγώνες, αλλά και για follow mode, όπως βλέπουμε σε άλλα camera drones. Η Teal υπόσχεται υποστήριξη για μελλοντικά modules, που θα επιτρέπουν την αποφυγή radar, θερμική κάμερα, αλλά και αλλαγή θέσης βάσεις οπτικής πληροφορίας.

Απ’ ότι φαίνεται το συγκεκριμένο drone τα έχει όλα σε ένα πακέτο, το οποίο κοστίζει 1.299 δολάρια, ενώ αν το παραγγείλετε πριν τις 15 Αυγούστου θα λάβετε δώρο την ενισχυμένη μπαταρία.

Να σας θυμίσω ότι το Phantom 4 της DJI, μπορεί να μείνει στον αέρα για 28 λεπτά, ενώ η ταχύτητα του μπορεί να φτάσει τα 70 χλμ/ώρα και κοστίζει περίπου 1.600€.

Αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του έτους στην Αμερικάνικη αγορά και το 2017 στην Ευρώπη.

Giannis
Προηγούμενο Άρθρο

Η σύγχρονη γεωργία βελτιώνεται σημαντικά με την χρήση drones

Επόμενο Άρθρο

Θέλετε να αγοράσετε ένα DRONE; 4 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε

You might be interested in …

Σε ισχύ από 1/1/2017 ο κανονισμός πτήσεων ΣμηΕΑ (drone)

  Από 1/1/2017 τίθεται σε ισχύ ο κανονισμός πτήσεων ΣμηΕΑ (drone), σύμφωνα με την ΥΠΑ οι χειριστές UAV’s-drone πρέπει να ακολουθούν κάποιους κανόνες ανάλογα με τον τύπο του drone που χρησιμοποιούν αλλά και την χρήση […]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.