Αγορά drone: προτάσεις για αρχάριους

Αγορα drone

Σκέφτεστε να αγοράσετε το πρώτο σας drone / quadcopter και δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε.

Τα drone/quadcopter που ακολουθούν τα επέλεξα με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά, την ποιότητα, την ευκολία χρήσης και την τιμή τους.

Πριν ξεκινήσετε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η σωστή ονομασία αυτής της κατηγορίας των μην επανδρωμένων αεροσκαφών δεν είναι drone αλλά πολυκόπτερα, τετρακόπτερα, εξακόπτερα κλπ οι περισσότεροι άνθρωποι εξακολουθούν να τα αποκαλούν drone λόγω ευκολίας.

Ο καλύτερος τρόπος για να μπείτε στον κόσμο των drones είναι να ξεκινήσετε αποκτώντας κάποιο από τα μικρά mini drone που κυκλοφορούν.

Τα mini drone αποτελούν ιδανική επιλογή για κάποιον αρχάριο που θέλει να μπει στον κόσμο των drones, συμπεριφέρονται όπως και τα μεγαλύτερα, έχουν πολύ μικρό μέγεθος (χωράνε στην παλάμη του χεριού ενός ενήλικα), είναι κατά πολύ φθηνότερα, μπορείτε να τα πετάτε σε κλειστούς χώρους, είναι ποιο ευέλικτα και ποιο διασκεδαστικό να παίζεις μαζί τους.

Ακολουθούν τρία μοντέλα με σχετικά μικρό κόστος που είναι ιδανικά για αρχάριους άλλα και για έμπειρους χειριστές drone.

Hubsan X4

Hubsan-X4_1Είναι από τα φθηνότερα mini-drones που κυκλοφορούν, βγαίνει σε 4 εκδόσεις, χωρίς camera με camera απλής ανάλυσης, με camera ανάλυσης 720p και με κάμερα 720p και FPV (First Person View), οι εκδόσεις με τις κάμερες έχουν 1-2 λεπτά μειωμένο χρόνο πτήσης αλλά σας δίνουν την δυνατότητα καταγραφής βίντεο, η έκδοση με fpv σας επιτρέπει να δείτε ότι βλέπει η κάμερα του HUSBAN X4 σε πραγματικό χρόνο αλλά έχει αυξημένη τιμή και ο χρόνος πτήσης  είναι περίπου 6 λεπτά.
Είναι εξαιρετική επιλογή για αρχάριους και μη και έχει το ιδανικό μέγεθος για εσωτερική πτήση.

Ο χρόνος πτήσης ανέρχεται σε περίπου 9 λεπτά (για το μοντέλο χωρίς camera) και για να φορτίσετε πλήρως την μπαταρία του χρειάζονται περίπου 30 λεπτά.

Σε περίπτωση που το αποκτήσετε καλό είναι να πάρετε και έξτρα μπαταριές καθώς και και τα προστατευτικά για τους έλικες.

Blade Nano QX RTF

blade-nano-qx1Αποτελεί την καλύτερη επιλογή για έναν αρχάριο και αυτό λόγω της λειτουργίας safe mode που διαθέτει, αυτή η επιλογή κρατάει το Blade Nano QX σταθερό όταν αφήσετε τους μοχλούς της τηλεκατεύθυνσης και είναι χαρακτηριστικό που συναντάμε μονό σε μεγάλα quadcopters, για τους μυημένους ή για αυτούς που θέλουν να παίξουν περισσότερο το Blade Nano QX διαθέτει το agility mode που σας δίνει μεγαλύτερο έλεγχο και μπορείτε να το ανεβάσετε σε μεγαλύτερο ύψος, είναι επίσης ιδανικό για πτήση και εκμάθηση σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους.
Άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό του είναι ότι λόγο του βάρους του μπορείτε να το πετάξετε σε εξωτερικούς χώρους ποιο άνετα σε σχέση με άλλα mini-drones που είναι σχεδόν αδύνατον να πετάξουν ακόμα και με ένα πολύ ελαφρύ αεράκι.

Ο χρόνος πτήσης είναι περίπου 7-9 λεπτά και λογικά θα σας χρειαστούν έξτρα μπαταρίες για περισσότερες βόλτες.

Κυκλοφορεί σε 2 εκδόσεις μια με τηλεκατεύθυνση (Blade Nano QX RTF) και μια χωρίς (Blade Nano QX  BNF) σε περίπτωση που θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποια τηλεκατεύθυνση που έχετε, διαθέτει προστατευτικά για τους έλικες καθώς και ένα δεύτερο σετ από έλικες στην συσκευασία του.

LaTrax Alias

6608-3qtr-green-RGB_800Αν θέλετε να μάθετε πώς να πετάξει ένα quadcopter χειροκίνητα, το LaTrax Alias είναι ιδανικό για εσάς.

Κοστίζει 100 € περίπου είναι κατασκευασμένο για υψηλή απόδοση και αντέχει στη σκληρή χρήση. Έχει ενισχυμένο-σύνθετο πλαίσιο που είναι ελαφρύ και ανθεκτικό. Το γυροσκόπιο 6-άξονων σας βοηθά  στη διατήρηση της σταθερότητας κατά τη διάρκεια της πτήσης και επιτρέπει στο quadcopter να αιωρείται στη θέση του όταν αφήσετε τους μοχλούς της τηλεκατεύθυνσης.

Οι κινητήρες έχουν περίπου 50% περισσότερη ισχύ από το πρότυπο για αυτό το μέγεθος κάτι το οποίο το καθιστά ιδανικό για γρήγορους ελιγμούς και εναέρια κόλπα. Η διάρκεια πτήσης είναι περίπου 15 λεπτά και η μπαταρία είναι εύκολα φορτίζεται μέσω USB.

Με επιλογή για τρείς διαφορετικούς τρόπους πτήσης (easy, fast, expert), είναι ιδανικό για όλους.

Βάζω και δύο ακόμα επιλογές σε περίπτωση που θέλετε να ανέβετε επίπεδο και να εξασκηθείτε στην λήψη βίντεο ή και φωτογραφίας χωρίς να ανεβάσετε πολύ το κόστος.

Yuneec Typhoon G

yuneec_typhoon-gΑν είστε λάτρεις της GoPro και ψάχνετε για ένα προηγμένο drone σε προσιτή τιμή το Typhoon G της Yuneec είναι μια ιδανική επιλογή με κόστος περίπου 550,00 €.

Είναι συμβατό με την GoPro Hero, 3, 3+, και 4 και διαθέτει οθόνη αφής στην τηλεκατεύθυνση με ροή ζωντανού βίντεο. Έρχεται επίσης με μηχανισμό gimbal 3-άξονων για να καταγράφεται ομαλό βίντεο. Ένα άλλο χαρακτηριστικό τεχνικό γνώρισμα του Typhoon G είναι το “Follow Me” mode το οποίο επιτρέπει στο λογισμικό του drone/quadcopter να σας εντοπίσει και να σας ακολουθεί αυτόματα.

Ο μέγιστος χρόνος πτήσης είναι περίπου 25 λεπτά και με επιπλέον μπαταρίες μπορείτε να πετάξετε κρατήσει πετούν για ένα αξιοπρεπές ποσό του χρόνου. Είναι μια πολύ καλή επιλογή για τους λάτρεις της βιντεοσκόπησης με GoPro.

Phantom 3 Standard

Phantom-3-standardΓια τους πιο προχωρημένους χρήστες το Phantom 3 Standard της DJI είναι ένα drone με εξαιρετική ποιότητα κατασκευής  με ενσωματωμένη κάμερα που μπορεί να καταγράψει βίντεο ανάλυσης έως 2.7Κ και με τιμή περίπου 550 €.

Μεταξύ άλλων στο Phantom 3 Standard θα βρείτε και έξυπνες λειτουργίες πτήσης που περιλαμβάνουν Follow Me mode, Σημεία Ενδιαφέροντος,Course Lock και Home Lock. Η έκδοση Standard έχει ποικίλες λειτουργίες της κάμερας όπως burst mode, bracketed frames, time-lapse, και άλλα. Έχει επίσης σταθεροποίηση τριών αξόνων για ομαλή καταγραφή βίντεο.

Ζωντανή μετάδοση 720p βίντεο στο κινητό σας κάμερα που μπορεί να τραβήξει φωτογραφίες ανάλυσης 12 megapixel, και η μπαταρία του θα σας δώσει 25 περίπου λεπτά διάρκεια πτήσης.

To Phantom 3 Standard είναι το φθηνότερο από τα μοντέλα της δημοφιλής σειράς αλλά αποτελεί ιδανική επιλογή για αρχάριους και μη.

Αν ακόμα ψάχνετε ποιο είναι το ιδανικό drone για να ξεκινήσετε δεν έχετε δικαιολογία να μην αποκτήσετε κάποιο από τα drone που σας ανέφερα σε αυτό το άρθρο, όποιο και αν επιλέξετε είναι εξαιρετικό για αρχάριους και μη.

Giannis
Προηγούμενο Άρθρο

Drones και ασφάλιση τι πρέπει να γνωρίζετε

Επόμενο Άρθρο

Matrice 600 ενα drone για επαγγελματίες

You might be interested in …

Mavic Air παρουσίαση (review) του μικρού πανίσχυρου drone της DJI

Παρέλαβα και εγώ το νέο drone της DJI Mavic Air, με βάση τα τεχνικά χαρακτηριστικά το Mavic Air είναι ένας συνδυασμός Spark και Mavic Pro και για να είναι πιο ακριβής θα έλεγα ότι πρόκειται […]

Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες που τραβήχθηκαν απο drone το 2015

Χάρη στη συνεχή βελτίωση της τεχνολογίας των καμερών ακόμα και τα drones χαμηλού κόστους μπορούν να τραβήξουν πολύ εντυπωσιακές φωτογραφίες. Για να αναδειχθούν και να προβληθούν μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες τραβηγμένες από drone, η […]

Οδηγός χαρτογράφησης (το καλύτερο drone χαρτογράφησης)

Η χαρτογράφηση με drone φαίνεται να είναι μια χρήση που κερδίζει συνεχώς έδαφος σε πολλές βιομηχανίες. Οι αγρότες χρησιμοποιούν χάρτες των καλλιεργειών τους για να προσδιορίσουν την υγεία των φυτών. Οι κατασκευαστικές εταιρείες χρησιμοποιούν drones […]

4 Σχόλια

 1. Γεια σου
  Εχω παρει απο το ebay ενα drone χωρις μαρκα κσι εχει για ονομα το ιδιο με ενα Syma X5SW-1. Η τιμή του ειναι 53 EYR
  απο την Κίνα, Μπορώ να αποθηκευσω φωτογραφιες αλλα δεν μπορώ να αποθηκευσω Βιντεο. Η ΑΡΡ που χρησιμοποιω ειναι η J-UFO. Μπορεις να με βοηθησεις να μαθω πως να αποθηκευω Βιντεο ειναι αρκετά καλο και μαθαινω πως να το πετάω μεσα στο σπιτι, λέω να δοκιμάσω να το πετάξω και εξω απο το σπίτι.

  Αποθηκευει Βιντεο αλλα ειναι ολα μαυρα. Τα Βιντεο ειναι του τυπου .avi.

  1. Καλημέρα ,

   Δεν μπορώ να σε βοηθήσω, πρέπει να μιλήσεις με τον κατασκευαστή ή με αυτόν που το αγόρασες.

 2. Κώστα Καλησπέρα,

  Το Phantom 2 είναι σχετικά παλιό μοντέλο και δεν έχει δική του κάμερα θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποια GoPro, δεν θα στο πρότεινα.

  Ιδανικό είναι το Phantom 3 Standard που αναφέρω στο άρθρο είναι ο διάδοχος του Phantom 2 και είναι κατά πολύ βελτιωμένο με δική του κάμερα και ένα σωρό άλλες δυνατότητες που δεν έχει το Phantom 2.

 3. To Dji phantom 2 ειναι καλη επιλογη για αρχαριους που δεν εχουν πεταξει ποτε drone ?
  Επισης τι καμερα εχει ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.